TV2 news om abortloven i Irland

Sr. Anna Mirijam forklarer den katolske Kirkes holdning

Oprettelse af en ny EU-provins og indsættelse af den nye provinsledelse

Den 6. maj var en historisk dag for søstrene af det dyrebare blod i Europa. Den dag blev de oprindelige 3 provinser Tyskland, Holland og Østrig slået sammen og den nye EU-provins oprettet. Samtidig indsat generlpriorinden Sr. Monica-Mary Ncube cps - den nye ledelse, bestående af Sr. Ingeborg Müller (provinspriorinde), Sr. Pallotti Findenig, Magdalena Mikus, Sr. Godelief Lejtgen, Sr. Angelika Hellbach, Sr. Monika MAria Pfaffenlehner og Sr. Anna Mirijam Kaschner.

Triduum Sacrum - de Hellige Tre Dage på Kloster Holte

Skærtorsdag aften begynder i den Katolske Kirke de Hellige Tre Dage, hvor vi mindes instiftelsen af Eukaristien og præsteembedet, Jesu lidelse og død og hans opstandelse fra de døde.

Vi ønsker alle som besøger vores hjemmeside en glædelig og velsignet påskefest!

Kardinalbesøg i Kloster Holte

Den 31. december fik vi dejlig besøg: Kardinal Anders Arborelius kom forbi for at besøge vores lille kommunitet og give os velsignelsen til det nye år. Dermed endte året 2017 med endnu et højdepunkt for os. Og dermed ønsker vi jer alle sammen et glædeligt, velsignet og fredfyldt nytår!

Messe på Kloster Holte

Vi fejrer messen i vores klosterkapel de følgende dage:

onsdag

31.10.18

kl. 17

fredag

02.11.18

kl.  8

onsdag

14.11.18

kl. 17

fredag

16.11.18

kl. 8

Vi beder Rosenkransen hver lørdag kl. 17 - efterfulgt af Vesperbønnen.

Alle er hjertelig velkommen til at deltage!

Klosterindvielse i Holte

Velsignelse - vievand - og suppe

Det i alt 400 kvm store kloster i to etager med kælder, har plads til mindst fem søstre.
Alt er forberedt til festen.
For at gæste ca. 65 mennesker stilledes stole op .
I haven venter pavillonen på gæsterne.
Mange gæster var med til fejringen.
Biskoppen velsigner forsamlingen.
Søstrenes nye kapel i klosteret. Her mødes søstrene tre gange om dagen til deres bønner.
Også søstre fra Tyskland og Holland var med.
Biskop Kozon (midten) synger sammen med menigheden "Hvor Gud sit hus ej bygge vil..."
"Da Jesus vendte sig om og så dem følge efter, sagde han: »Hvad vil I?« De svarede: »Rabbi, hvor bor du?« - Rabbi betyder Mester. Han sagde til dem: »Kom og se!«
Også søstrene fra andre ordensfællesskaber fejrede med.
Det var trængt på klostrets gange.

Holte i Rudersdal kommunen har nu fået et indviet kloster. Tirsdag, den 3. oktober indviede biskop Czeslaw Kozon officielt missionssøstrenes nye kloster.

Det 400 kvm store kloster i to etager er udstyret med solpaneler og et miljøvenligt varmluftssystem, har plads til mindst fem søstre og der findes også to gæsteværelser. Med dens beliggenhed mellem de katolske menigheder i Lyngby og Hillerød, er klosteret egnet til at fungere som et åndeligt center. Der er planer om at tilbyde arrangementer fx. eukaristisk tilbedelse, åndelige samtaler, rosenkransbøn eller troskurser.

Biskop Kozon kaldte klosterindvielsen under sin prædiken en "sjælden men glædelig begivenhed". Samtidig ønskerde han søstrene Guds velsignelse: "Måtte jeres nye kloster blive et sådan åndeligt center, som også vil gøre folk nysgerrige efter at lære jer og jeres apostolat at kende, og måtte klostret være et sted, hvorfra der udgår mange gode ting og hvor folk kan hente fornyet styrke fra”.

Under selve indvielsen bestænkede biskoppen alle husets rum med vievand.

Efter messen fulgte en reception med suppe og vin hvor der også var lejlighed til at hilse på hinanden og de mange fremmødte gæster.

Missionssøstre af det dyrebare blod har fået en ny generalpriorinde

I dag, den 2. September 2017 har 40 medlemmer af Søstrene af det dyrebare blod som er samlet på deres generalkapitel i Shillington USA valgt ordenens 8. generalpriorinde.

Sr. Monica Mary Ncube stammer fra Zimbabwe og er uddannet sygeplejerske. Hun har erfaring i at lede et internationalt ordensfællesskab idet hun siden 2014 er provinspriorinde i den nordamerikanske provins.

"Vi takker Gud og Sr. Monica Mary for hendes "Ja" til denne store opgave og beder for hende og hendes nye ledelsesteam som i de kommende dage vælges."

Sr. Monica Mary er født i Plumtree (Zimbabwe) i 1949 og har arbejdet på forskellige missionsstationer i landet.

I 2005 blev hun bedt om at flytte til Kanada og har også kanadisk statsborgerskab.

Hjertelig velkommen til Sr. Tenashe!

Den 13. marts 2019 ankom Sr. Tenashe Ncube i Københavns lufthavn. Sr. Tenashe er 51 år og kommer oprindelig fra Zimbabwe.

Hun er uddannet børnehavepædagog og har i de sidste år levet og arbejdet i Tanzania og Kenia, men også på Zanzibar og i Papua Nyguinea.

Sr. Tenashe skal snart begynde på sprogskolen for at lære dansk.

HJERTELIG VELKOMMEN TIL DANMARK, SØSTER !

Prins Joakim på besøg på Kloster Holte

I dag, den 20. september fik vi dejlig besøg - Prins Joakim kom forbi og fik en kop kaffe sammen med os. Det var et meget spændende møde - med gode samtaler.

En stor tak til Prinsen, som selv var glad for at være sammen med os.

Biker-clubben "Highway Hogs" på klosteret

I går, den 12.09.2018 fik vi udsævanlig men dejlig besøg af biker-clubben "Highway Hogs", som kom med deres store maskiner. Under besøget fortalte de om deres club og hvad fællesskabet betyder for dem - og vi fik mulighed for at fortælle om klosterlivet og vores daglidag. En meget berigende og hyggelig aften! Flere billeder og en lille video kan ses her.