Nyheder

News

Alle vores aktiviteter er aflyst

COVID-19 er en pandemi der har sat sit præg på vores liv. Vi bliver nødt til at fungere anderledes i en periode. Vi holder afstand og bliver hjemme for at passe på hinanden. I den forbindelse er vi nødsaget til at aflyse alle vores aktiviteter, som alle kan deltage i dvs. messe, rosenkrans, tidsbønner og kortvarigt ophold. Vi følger nøje med i COVID-19s udvikling og vi opdaterer jer løbende når situationen ændrer sig.

Vi beder for jer og ønsker jer Guds fred, styrke, kærlighed og omsorg i denne tid.

Send os dine bønsintentioner

Corona-Virus har sat landet næsten i stå. Også Kirker måtte lukke, gudstjenester og messefejring er aflyst. Dette påvirker også vores fællesskab. Alle 4 søstre er hjemme nu, fordi skolerne er lukkede, bispekontoret er lukket og sprogskolen er lukket. Vi har spurgt os, hvad vi som missionssøstre nu kan gøre. Og vi har besluttet at vi holder hverdag fra kl. 9.30-17.30 eukaristisk tilbedelse. Hver søster overtage 2x én time og bringer vores verden frem for Jesus. Hvis du har en særlig intention du gerne vil have vi skal bede for, så er du velkommen til at skrive til os - enten i vores gæstebog eller også per mail: klosterholte@gmail.com


Rosenkransbøn i kampen mod Corona-Virus

Den italienske bispekonference har forslået at alle katolikker i hele verden beder i aften kl. 21 lysets rosenkrans i kampen mod Corona-Pandemien. Pave Frans har tilsluttet sig og denne appel og støtter op om den.

Vi søstre her i Holte Kloster tilslutter os denne opfordring. Hvis du har en særlig bønsanliggende kan du sende os en besked enten på i vores gæstebog her på siden eller som mail: klosterholte@gmail.com
Alle offentlige gudstjenester og andre sammenkomster i menighederne aflyses.

 

For tiden oplever vi, at situationen forårsaget af corona-epidemien ændrer sig drastisk dag for dag. Statsministeren og andre repræsentanter for de civile myndigheder har fremsat radikale forholdsregler vedr. offentlige forsamlinger og samkvem mennesker imellem. På det sidste er det blevet meddelt, at Folkekirken aflyser alle gudstjenester.

    

At aflyse søndagsmessen er et alvorligt tiltag, fordi det drejer sig om noget livsvigtigt for os som katolikker. Dog skal vi også handle klogt og forsvarligt og også gerne solidarisk. Så smerteligt det end er, skal alle offentlige messer derfor aflyses indtil videre. Det samme gælder endnu mere andre former for sammenkomst i menighederne, herunder undervisning.


I forbindelse med andre kirkelige handlinger bør kun de nærmeste deltage.

    

Under de givne omstændigheder er det ikke en synd at udeblive fra søndagsmessen. Det gør ikke savnet mindre smerteligt for os. Dog er man ikke af den grund udelukket fra fællesskabet med Kristus. Kirken kender også en praksis, som kaldes åndelig kommunion. Den består i i bøn at udtrykke sin tro på Kristi nærvær i eukaristien og sin længsel efter at være forenet med ham. Selv om det er påtvunget p.gr. af omstændighederne, kan vi også hermed udtrykke vor solidaritet med de trosfæller, som over længere tid og under langt alvorligere forhold må undvære eukaristien. Samtidig kan vi inddrage vort afsavn i vor fastetidspraksis sammen med øget bøn og større iver i vort forhold til Gud. Både åndelige og materielle afsavn kan lære os en større værdsættelse af de goder, vi har til rådighed.


Henvendelser om tvivlspørgsmål i konkrete situationer kan ske til generalvikaren på 30 54 21 18 eller ne@katolsk.dk.

 

Paderborn, den 12. marts, 2020-03-12

+Czeslaw

 

 

Ny serie med prins Joachim og Søstrene af det dyrebare blod på DRK onsdag, 23.10.19 kl. 20.45

Det er godt ét år siden at Prins Joachim var på besøg hos os i Holte sammen med et media team for at filme første del an den nye serie om dagens Danmark. Nu udkommer filmen i flere afsnit og første del omhandler Troen. Det er også den del hvor vi er med. Du kan se filmen på DR K på onsdag, d. 23.10.19 kl. 20.45. 

Vi ses! 


Præsten Sofie og kirkehønen Carlo på besøg i Kloster Holte

Hjertelig velkommen til Sr. Tinashe!

Den 13. marts 2019 ankom Sr. Tinashe Ncube til Københavns lufthavn. Sr. Tinashe er 51 år og kommer oprindelig fra Zimbabwe.


Hun er uddannet børnehavepædagog og har i de sidste år boet og arbejdet i Tanzania, Kenya, Zanzibar og Papua Nyguinea.


Sr. Tinashe skal snart begynde på sprogskolen for at lære dansk.


HJERTELIG VELKOMMEN TIL DANMARK, SØSTER !

Prins Joakim besøger Klosteret i Holte

I dag, den 20. september fik vi dejlig besøg. Prins Joakim kom forbi og fik en kop kaffe. Det var et meget spændende møde med gode samtaler.


En stor tak til Prinsen, som selv var glad for at være sammen med os.

Vi fik dejlig besøg på klosteret. Præsten Sofie Lindegaard og kirkehønen Carlo kom forbi for at høre om meditation og bøn. Carlo var meget interesseret i hvordan man beder og hvad man føler under bønnen.

I en række korte film drager Carlo sammen med Præst Sofie ud i verden, hvor hun forklarer Carlo, hvad kristendommen har at sige – for eksempel om glæde eller om at føle sig forkert.

Kirkehønen Carlo er formidling af kristendom for børn. Konceptet er udviklet af sognepræst Ane Sofie Lindegaard (som spiller præsten i filmene) og hendes nevø Carl Lindegaard (som styrer og lægger stemme til Carlo).


Vi glæder os at se hele filmen. Den vises også her på hjemmesiden så snart den er klar.

Biker-clubben "Highway Hogs" på klosteret

Den 12.09.2018 fik vi udsævanlig men dejlig besøg af biker-clubben "Highway Hogs", som kom med deres store maskiner. Under besøget fortalte de om deres club og hvad fællesskabet betyder for dem - og vi fik mulighed for at fortælle om klosterlivet og vores dagligdag. En meget berigende og hyggelig aften! Flere billeder og en lille video kan ses her.

TV2 news om abortloven i Irland

Sr. Anna Mirijam forklarer den katolske Kirkes holdning


Oprettelse af en ny EU-provins og indsættelse af den nye provinsledelse

Den 6. maj 2018 var en historisk dag for søstrene af det dyrebare blod i Europa. Den dag blev de oprindelige 3 provinser: Tyskland, Holland og Østrig slået sammen og dermed den nye EU-provins oprettet. Samtidig indsat general priorinden Sr. Monica-Mary Ncube cps - den nye ledelse, bestående af Sr. Ingeborg Müller-provinspriorinde, Sr. Pallotti Findenig, Magdalena Mikus, Sr. Godelief Lejtgen, Sr. Angelika Hellbach, Sr. Monika Maria Pfaffenlehner og Sr. Anna Mirijam Kaschner.

Triduum Sacrum - de Hellige Tre Dage på Klosteret i Holte

Skærtorsdag aften begynder i den Katolske Kirke de Hellige Tre Dage, hvor vi mindes indstiftelsen af Eukaristien og præsteembedet, Jesu lidelse og død og Hans opstandelse fra de døde.

Vi ønsker alle som besøger vores hjemmeside en glædelig og velsignet påskefest!

Kardinalbesøg på Klosteret i Holte

Den 31. december fik vi dejlig besøg. Kardinal Anders Arborelius kom forbi for at besøge vores lille kommunitet og give os velsignelsen til det nye år. Dermed endte året 2017 med endnu et højdepunkt for os. Og vi ønsker jer alle sammen et glædeligt, velsignet og fredfyldt nytår!

Messe på Kloster Holte

 Alle messer og andre sammenkomster er aflyst resten af marts måned pga. corona-epidemien.


Vi holder jer underrettet om nye messe- og bøntider lige så snart situationen ændre sig.Klosterindvielse i Holte

Velsignelse - vievand - og suppe

Det i alt 400 kvm store kloster i to etager med kælder, har plads til mindst fem søstre.
Alt er forberedt til festen.
For at gæste ca. 65 mennesker stilledes stole op .
I haven venter pavillonen på gæsterne.
Mange gæster var med til fejringen.
Biskoppen velsigner forsamlingen.
Søstrenes nye kapel i klosteret. Her mødes søstrene tre gange om dagen til deres bønner.
Også søstre fra Tyskland og Holland var med.
Biskop Kozon (midten) synger sammen med menigheden "Hvor Gud sit hus ej bygge vil..."
"Da Jesus vendte sig om og så dem følge efter, sagde han: »Hvad vil I?« De svarede: »Rabbi, hvor bor du?« - Rabbi betyder Mester. Han sagde til dem: »Kom og se!«
Også søstrene fra andre ordensfællesskaber fejrede med.
Det var trængt på klostrets gange.

Holte i Rudersdal kommunen har nu fået et indviet kloster. Tirsdag, den 3. oktober indviede biskop Czeslaw Kozon officielt missionssøstrenes nye kloster.


Det 400 kvm store kloster i to etager er udstyret med solpaneler og et miljøvenligt varmluftssystem. Der er plads til mindst fem søstre og der findes også to gæsteværelser. Med dens beliggenhed mellem de katolske menigheder i Lyngby og Hillerød, er klosteret egnet til at fungere som et åndeligt center. Der er planer om at tilbyde arrangementer fx. eukaristisk tilbedelse, åndelige samtaler, rosenkransbøn eller troskurser.


Biskop Kozon kaldte klosterindvielsen under sin prædiken en "sjælden men glædelig begivenhed". Samtidig ønskede han søstrene Guds velsignelse: "Måtte jeres nye kloster blive et sådan åndeligt center, som også vil gøre folk nysgerrige efter at lære jer og jeres apostolat at kende, og måtte klostret være et sted, hvorfra der udgår mange gode ting og hvor folk kan hente fornyet styrke fra”.


Under selve indvielsen bestænkede biskoppen alle husets rum med vievand.

Efter messen fulgte en reception med suppe og vin hvor der også var lejlighed til at hilse på hinanden og de mange fremmødte gæster.

Missionssøstre af det dyrebare blod har fået en ny generalpriorinde

I dag, den 2. September 2017 har 40 medlemmer af Søstrene af det dyrebare blod som er samlet på deres generalkapitel i Shillington USA valgt ordenens 8. generalpriorinde.


Sr. Monica Mary Ncube stammer fra Zimbabwe og er uddannet sygeplejerske. Hun har erfaring i at lede et internationalt ordensfællesskab idet hun siden 2014 er provinspriorinde i den nordamerikanske provins.


"Vi takker Gud og Sr. Monica Mary for hendes "Ja" til denne store opgave og beder for hende og hendes nye ledelsesteam som i de kommende dage vælges."


Sr. Monica Mary er født i Plumtree (Zimbabwe) i 1949 og har arbejdet på forskellige missionsstationer i landet.

I 2005 blev hun bedt om at flytte til Canada og har også anadisk statsborgerskab.